menu

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

      100. Αναδημοσίευση από το Facebook
                 (προσωπικό προφίλ) στις 21.4.2018!
                                               "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ" 2018
                                             στη γενέτειρα του Καραϊσκάκη!

   Τα "Καραϊσκάκεια" είναι ευρείας κλίμακας - και διεθνούς εμβέλειας - πανηγυρικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στο Μαυρομάτι της Καρδίτσας, στις 23 Απριλίου, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου αλλά και του θανάτου του μεγάλου ήρωα της επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη.
  Το τριήμερο, που ακολουθεί, είναι ίσως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα ταξιδάκι αναψυχής και εθνικής ανάτασης για όλους τους Έλληνες, σ' αυτή την περιοχή του Δήμου Μουζακίου - και τη γενέτειρα του Καραϊσκάκη - που αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη, όλων των οικονομικών δυνατοτήτων και για κάθε εποχή του χρόνου (θεματική ενότητα 47 αυτού του ιστότοπου).
                                           Λίγα λόγια για τον Καραϊσκάκη!
   Είναι γνωστή η τεράστια προσφορά του Καραϊσκάκη στον αγώνα του 1821. Ανήκει στις μεγάλες μορφές του Έθνους μας, που δεν επιδέχεται πλέον αμφισβητήσεις, ούτε προσφέρεται για πολιτικές - πόσω μάλλον κομματικές - αντιπαραθέσεις. Μόνο η λέξη "θαυμασμός", για τη στρατηγική μεγαλοφυϊα, το ψυχικό σθένος, τη μεγαλοψυχία και την προσφορά του, ταιριάζει να διακατέχει τον επισκέπτη στον τόπο της γέννησης του ήρωα (1782), σε μια σπηλιά κοντά στο μοναστήρι που φέρει το όνομά του, για το μεγάλο Έλληνα που "έκλεισε στην ψυχή του την Ελλάδα" και έδωσε γι' αυτή την ίδια του τη ζωή! Το μόνο αδιευκρίνιστο σημείο από τη μεγαλειώδη πορεία του Καραϊσκάκη - για αρκετούς που ασχολήθηκαν με τη ζωή και τη δράση του, αλλά όχι και για το γράφοντα - είναι ο θάνατός του. Ήταν τυχαίος ο θάνατός του ή έγινε με καλοστημένο σχέδιο; Λίγα μόνο στοιχεία αναφέρω γι' αυτό σε μία - αρκετά εκτενή κατά τα άλλα - δημοσίευσή μου, στον προσωπικό μου ιστότοπο "Ο Φηγουσιώτης"(ofigousiotis.blogspot.gr), στη θεματική ενότητα 29. Κάποια στιγμή, ωστόσο, θα επανέλθω για να καταθέσω όλα τα στοιχεία - ίσως και να κάνω κάποιες μικροδιορθώσεις σε όσα έχω γράψει σ' αυτή την ενότητα - και τα συμπεράσματα στα οποία έχω καταλήξει!

Το Μαυρομάτι Καρδίτσας





                                                                                                                                                                  


 
Προσθήκη λεζάντας
                                                                   
                                 Ο έφιππος Καραϊσκάκης στην Πλατεία Μαυροματίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιό σας...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *