menu

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018


       98. Εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα:


       Τα "σόου" Ερντογάν συνεχίζονται!


   Είχα εκφράσει μία μικρή μόνο επιφύλαξη - στο τέλος της θεματικής ενότητας 94 αυτού του ιστότοπου - ότι η γιορτή του Πάσχα για τους χριστιανούς ίσως ήταν μία καλή αφορμή για απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται αναίτια, από την 1 Μαρτίου, και με γελοία αιτιολογικά στις υψίστης ασφαλείας Φυλακές της Αδριανούπολης, αλλά και η τελευταία αυτή ελπίδα έχει ήδη εξανεμιστεί! Δυστυχώς, οι εξ αρχής εκφρασμένες απόψεις μου  δικαιώνονται: Η σημερινή Τουρκία - κατευθυνόμενη από έναν άπληστο, αυθαίρετο και αλαζόνα σύγχρονο.....σουλτάνο! - δεν έχει καμία επαφή , ούτε με τη λογική, ούτε με την αξιοπιστία, ούτε με τη διεθνή νομιμότητα, αλλά ούτε και με την αναγκαία σήμερα δεοντολογία της επίδειξης πνεύματος καλής γειτονίας, γεγονός που καθιστά αυτόν τον ηγέτη επικίνδυνο, όχι μόνο για την περιοχή του Αιγαίου, αλλά και παγκοσμίως! Άλλωστε, πρόσφατα δεν απείλησε μόνο την Ελλάδα, αλλά τον άκουσα να μη διστάζει να απειλεί ακόμα και με τρίτο παγκόσμιο πόλεμο!

     Μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας, στις 27 Μαρτίου 2018, ο κ. Ερντογάν προσπάθησε να δώσει μαθήματα υψηλής....πολιτικής τέχνης στους Ευρωπαίους ηγέτες, λέγοντας τα εξής: "Οι Ευρωπαίοι μιλούν μόνο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά δεν μιλούν για τους οχτώ Τούρκους που έκαναν πραξικόπημα και δεν επιστρέφονται στην Τουρκία"!
     Κατ' αρχάς, για το δήθεν πραξικόπημα στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016, όλοι πλέον γνωρίζουν ότι ήταν ένα πραξικόπημα-μαϊμού, προκειμένου να αιτιολογηθούν οι απηνείς διώξεις, που θα άρχιζαν, κατά των αντιφρονούντων στο καθεστώς Ερντογάν Τούρκων πολιτών! Δεύτερον - και ίσως πιο σημαντικό ακόμα - ο κ. Ερντογάν φαίνεται να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και του είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ αίτησης ασύλου και προσχεδιασμένης απαγωγής! Οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί, που βρίσκονται στην Ελλάδα, ζήτησαν άσυλο και παραμένουν στην Ελλάδα - σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα - ενώ οι δύο Έλληνες απήχθησαν αναίτια, ή, έστω,για μία συνήθη και ασήμαντη αφορμή στα σύνορα του Έβρου, προκειμένου να γίνει πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος! Σύγκριση, επομένως, μεταξύ δύο εντελώς ανόμοιων ζητημάτων δεν μπορεί επ' ουδενί να γίνει. Η Ελλάδα - λαμβάνοντας υπόψη και την εκρηκτική κατάσταση στην Τουρκία - όφειλε να ενεργήσει όπως ενήργησε, ενώ η απαγωγή των δύο Ελλήνων αξιωματικών ήταν μία άκρως επιπόλαιη ενέργεια - που όμοιά της δεν έχει στο σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο - για λόγους που άπτονται πολιτικών σκοπιμοτήτων, τόσο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας όσο και μεταξύ Ε.Ε.-Τουρκίας. Εκτός και αν ο κ. Ερντογάν, βέβαια, θέλει να μας πει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν απήχθησαν, αλλά έφυγαν μόνοι τους από την Ελλάδα και ζήτησαν....άσυλο στην Τουρκία, προκειμένου να ζήσουν ελεύθεροι σε μία πιο δημοκρατική και πιο ευνομούμενη χώρα! Εδώ γελάνε! Και, επειδή ο κ. Ερντογάν μίλησε, επίσης, και για τη Δικαιοσύνη που λειτουργεί στην Τουρκία, η απάντηση είναι πολύ απλή και αναντίρρητη: Στην Ελλάδα οι δικαστές δικάζουν κατά συνείδηση και σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους του κράτους, ενώ στην Τουρκία οι δικαστές δικάζουν με το πιστόλι στον κρόταφο! Λέτε να είναι το ίδιο; Γι' αυτό πολλοί Τούρκοι δικαστές φεύγουν συνεχώς από την Τουρκία για το εξωτερικό, ενώ από την Ελλάδα δεν έφυγε κανείς!
  Κατόπιν αυτών, κάπου εδώ ο σκεφτόμενος πολίτης - ανεξαρτήτως εθνικότητας - μπορεί να εντοπίσει και την τεράστια απόσταση μεταξύ των αντιλήψεων ενός ηγέτη και ενός δικτάτορα:
  Ο αληθινός ηγέτης υπηρετεί το λαό του - και τον κόσμο, γενικότερα - ενώ ένας ηγεμονικός δικτάτορας, με την επίφαση του δημοκράτη, βλέπει τον εαυτό του ως το κέντρο του κόσμου και όλοι γύρω του οφείλουν να υπηρετούν τον ίδιο και τα προσωπικά υπερφίαλα - έως άρρωστα - φιλόδοξα σχέδιά του!
   Στο πλαίσιο αυτό, τέλος - και στην αγωνιώδη του προσπάθεια να εκτονώσει το εκρηκτικό κλίμα εναντίον του στο εσωτερικό της χώρας του και να επανεκλεγεί στις εκλογές του επόμενου έτους - ο κ. Ερντογάν έχει αφιονίσει και τους ομοϊδεάτες του πολιτικούς , γι' αυτό και τους ακούει κανείς συχνά να κάνουν τις συνηθισμένες πια εμπρηστικές δηλώσεις τους κατά της Ελλάδας, προκειμένου να διατηρεί ένα κλίμα έντασης, που εξυπηρετεί τα σχέδιά του, μεταξύ των δύο χωρών. Τον ίδιο σκοπό, ασφαλώς, εξυπηρετούν και οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, αλλά και η κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, τον τελευταίο καιρό και ειδικά μετά τη σύνοδο της Βάρνας, ένα φαινόμενο που λέει τα εξής: Πρώτον, ότι αυτό χρησιμοποιείται ως ένας μοχλός πίεσης προς την Ε.Ε. - προκειμένου η Τουρκία να ....εισπράξει όσο γίνεται περισσότερα - και, δεύτερον, ότι οι μεταναστευτικές αυτές ροές προς την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι περισσότερο από εμφανές ότι γίνονται από το ίδιο το επίσημο τουρκικό κράτος και με την ανεπίσημη άδειά του!

( Να, όμως, που βλέπω ότι η ώρα έχει περάσει ήδη τις τέσσερις το απόγευμα και δεν έχω φάει κάτι ακόμα. Γι' αυτό και σταματώ εδώ την περιγραφή των "σόου" Ερντογάν και πάω κατευθείαν για φαγητό. Σήμερα έχω ετοιμάσει κάτι γίγαντες, να! Τεράστιους! Μ' αρέσει ιδαίτερα, ξέρετε, να τα...βάζω με τους γίγαντες! Τους τοποθετώ στο τραπέζι, παίρνω πηρούνι ή κουτάλι - το μαχαίρι δεν είναι απαραίτητο εδώ - τραβώ μανίκια και λέω μέσα μου:" Τώρα να δείτε τι έχετε να πάθετε"! Ευτυχώς, έχω όλα τα δόντια μου. Δεν μπόρεσε να μου τα βγάλει ο "Γκρίζος Λύκος" Μπαχτσελί - εταίρος του Ερντογάν - με την....τανάλια της γλώσσας του! Μάλλον, διακωμώδηση χρειάζεται, αγαπητοί αναγνώστες, με τους εξ ανατολών γείτονές μας και τα "σόου" - σε έναν συναγωνισμό της πιο γκρίζας και επιθετικής ατάκας κατά της Ελλάδας - που δίνουν συχνά, πότε ο ένας και πότε ο άλλος μπροστά στις κάμερες, παρά να τους παίρνει κανείς στα σοβαρά! Προς τους Έλληνες πολίτες αυτά. Ο ελληνικός στρατός ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και ποιο είναι το χρέος του - οδοδείκτης η ίδια η Ιστορία μας - όταν βλέπει να απειλείται η εδαφική ακεραιότητα και η αξιοπρέπεια της χώρας μας, είτε ως "σόου" και σκοπιμότητες είτε ως σοβαρά επεισόδια, όπως αυτό στα Ίμια, πρόσφατα, όσο και στο συμβάν του Έβρου με τους δύο συμπατριώτες μας αξιωματικούς. Είναι ίδιον των θρασύδειλων να επιδεικνύουν το νταηλίκι τους σε ανυπεράσπιστους και να επωφελούνται από συνήθη περιστατικά, στήνοντας ενέδρες σε ανυποψίαστους στρατιωτικούς! H βρώμικη πολιτική στο απόγειό της!)



 


   











      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιό σας...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *