menu

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

                  59.Εθνικά θέματα 11:
24 Μαϊου 2016:  Περάσαμε τον κάβο της αξιολόγησης!


   Επιτέλους, η περιβόητη - πλέον - αξιολόγηση της οικονομίας της χώρας μας ολοκληρώθηκε,
μετά από μία ολονύχτια συνεδρίαση του Eurogroup, χθες 24 του Μάη 2016, στις Βρυξέλλες! Τι σηματοδοτεί, άραγε, αυτό; Ανάσα για την ασθμαίνουσα οικονομία της χώρας μας; Λευκό καπνό για την ελπίδα της ανάπτυξης; Απόφαση του Eurogroup, που δικαιολογεί πανηγυρισμούς από μέρους της Ελλάδας; Το πρώτο,ισχύει! Πήραμε και 10,3 δις, για τις τρέχουσες ανάγκες. Το τρίτο, απορρίπτεται! Το δεύτερο, έχει πολύ μακρύ ακόμα δρόμο να διανύσει!

   Το μόνο βέβαιο είναι ότι,με την απόφαση της 24 του Μάη,η χώρα μας παρέκαμψε μάλλον επιτυχώς τον κάβο και τίποτε περισσότερο. Οι παθογένειες και τα δομικά προβλήματα της οικονομίας μας θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά απ'αυτή. Απλώς, ξεπεράστηκε το μεγαλύτερο,ίσως,εμπόδιο των τελευταίων χρόνων,προκειμένου η οικονομία μας να διατηρεί ελπίδες για επανεκκίνηση!Γιατί,όμως, αυτό να μην είχε συμβεί πριν από έναν ή και ενάμιση χρόνο;Αυτή είναι μία σκέψη που  με διακατέχει αυτή τη στιγμή.Ποιος ευθύνεται γι'αυτή την καθυστέρηση που κράτησε την οικονομία της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - και ίσως όχι μόνο;Δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών, γιατί πλέον δεν ωφελεί σε τίποτα.Πάντως,ο μόνος που δεν εμπλέκεται σ'αυτό είναι ο ελληνικός λαός που πληρώνει πάντα το μάρμαρο,κάθε φορά που κάποιοι επιλέγουν αυτό και όχι το άλλο που θα ήταν πιο σωστό και πιο κοντά στα συμφέροντα της χώρας και του ιδίου!
    Σκέφτομαι,όμως,και κάτι ακόμα:Πόσο αστείο - ή πόσο προχωρημένο,δεν ξέρω - θα φαινόταν να βλέπαμε όλους αυτούς τους εμπλεκόμενους - σ' αυτή την καθυστέρηση που προανέφερα και στην ελληνική κρίση,γενικότερα - να ζητούν συγνώμην ο ένας από τον άλλον και,φυσικά,από τον ελληνικό λαό,για τα λάθη ή τις παραλείψεις τους ο καθένας;Λέτε μία....κρίση ειλικρίνειας και αυτοκριτικής μεταξύ όλων αυτών - και πολλών άλλων ακόμα - να ήταν η απάντηση και η λύση στην ελληνική κρίση και στα προβλήματα του κόσμου,γενικά;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιό σας...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *