menu

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

103. Τα Σκόπια του 'Ιλιντεν!
      ( Αναδημοσίευση από το Facebook, προσωπικό 
           προφίλ μου στις 22.5.2018)


   ( Πιο κάτω, θα δείτε μία συμπληρωματική δημοσίευση και σχετικό video)





    


Γεώργιος Πάττας
1 ώρα



    Μετά την πρόταση για " Μακεδονία του 'Ιλιντεν", μπορεί ο κ. Ζάεφ να δείχνει ότι η χώρα του αποστασιοποιείται από το μέχρι τώρα γνωστό - ότι οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου - αλλά στο βάθος τίποτε δεν αλλάζει ως προς τις μελλοντικές βλέψεις τους! Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καμουφλάζ του αλυτρωτισμού που ακούγαμε πάντα μέχρι σήμερα! Γιατί; Πολύ απλά, γιατί το συμβάν ανήμερα του Προφήτη Ηλία, στις 20 Ιουλίου 1903 στη Δυτική Μακεδονία - άντε, ας δεχτούμε ότι ήταν εξέγερση των Σκοπιανών εναντίον του οθωμανικού ζυγού - είχε ως άλλο στόχο και μία ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που θα περιλάμβανε και τη σημερινή ελληνική Μακεδονία! Εντάξει, από την ελληνική πλευρά - και από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων - η πρόταση απορρίφθηκε αμέσως, αλλά ας μη μας θεωρούν εκεί στα Σκόπια ανιστόρητους και ότι δεν μας διαφεύγει ότι διαχρονικά οι Σλάβοι είχαν μία προαιώνια επιθυμία να ...βρέξουν τα πόδια τους στο Αιγαίο! Αυτός ο προαιώνιος πόθος τους, πότε θα βγει απ' το μυαλό τους αν όχι τώρα που ψάχνουμε για μία κοινά αποδεκτή λύση, σεβόμενοι ο ένας λαός τα κυριαρχικά δικαιώματα του άλλου, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον; Κενά, επομένως, σε μία πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία κερκόπορτα για τα κυριαρχικά συμφέροντα της Ελλάδας μελλοντικά, θα ήταν ασυγχώρητο λάθος! 
Αν οι φίλοι μας, εκεί στα Σκόπια, έχουν ειλικρινείς προθέσεις για επίλυση του προβλήματος με το όνομά τους (erga omnes), τότε θα πρέπει να μας το δείξουν τώρα ότι είναι οι καλοί γείτονες και όχι να μας συμπεριφέρονται ακόμα ως...τσιμπούρι στις πλάτες της Ελλάδας, εδώ και εκατό χρόνια! Ιδού το όνομα - αν έχουν αυτές τις ειλικρινείς προθέσεις: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ! Έτσι μόνο μπορούν να αρθούν όλες οι παρεξηγήσεις και να εξαλειφθούν εσαεί τα περί αλυτρωτισμού και παραχάραξης της Ιστορίας στην περιοχή! Με αυτό το δεδομένο, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να μπουν σε νέες πιο ευνοϊκές βάσεις και προοπτικές και για τις δύο χώρες! Γιατί δεν το θέλουν οι Σκοπιανοί; Γιατί στο βάθος υπάρχει πάντα ο...προαιώνιος πόθος για τη σημερινή ελληνική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Ό,τι και να μας πουν, όσα άλλα νέα ονόματα και να μας προτείνουν, αυτό ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠ' ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ!

Συμπληρωματική δημοσίευση: Μία εναλλακτική πρόταση!
    Αν είστε ειλικρινείς οι Σκοπιανοί, όπως προείπα, και θέλετε, όντως, να αποστασιοποιηθείτε από το Μέγα Αλέξανδρο - άρα, και από τη χώρα όπου αυτός γεννήθηκε και έδρασε - τότε γιατί δεν προτείνετε ως όνομά σας (erga omnes) το: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ - χωρίς, δηλαδή, τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Θα ήταν μία άλλη εναλλακτική πρόταση, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα γίνουν ανάλογες αναφορές και  προσαρμογές στη συμφωνία και το σύνταγμά σας, ώστε το Ίλιντεν να το θεωρείτε ότι ήταν μόνο εξέγερση κατά του οθωμανικού ζυγού και όχι κάτι άλλο. Αυτό το όνομα - και μ' αυτές τις προϋποθέσεις - πιστεύω ότι θα γίνει αμέσως αποδεκτό, θα σημαίνει ουσιαστικά την αρχή της σύγχρονης Ιστορίας σας και θα σας απαλλάξει από πολλές παρεξηγήσεις που συνέβησαν στο παρελθόν, αλλά και άλλες που ενδεχομένως να συμβούν στο μέλλον! Δυστυχώς, όμως, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από τα στερεότυπά σας και την προπαγάνδα που επί τόσα χρόνια κάνατε παντού, απευθυνόμενοι μάλλον σε αφελείς, όπως δείχνει και το παρακάτω video!


Σχόλια

1. Τελειωμένη υπόθεση - όπως ακούσαμε να λέει στο video o Aντώνης Κανάκης - όχι. Περιπλεγμένη υπόθεση, ναι, αλλά όχι τελειωμένη υπέρ των Σκοπιανών. Ο αγώνας για ανάδειξη της αλήθειας - και σ' αυτή την περίπτωση - συνεχίζεται. Και πρέπει να συνεχίζεται από όλους μας, πόσω μάλλον από όσους μπορούν να προβάλουν τις θέσεις τους μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές. Τα επειχειρήματα υπέρ των θέσεων της Ελλάδας είναι καταλυτικά, όπως αυτά αναδεικνύονται και στις υπ' αριθ. 56, 86, 87, 89, 97, 103, θεματικές ενότητες αυτού του ιστότοπου.

2. Μήπως στην περίπτωσή μας - για ό,τι μας δείχνει το video - θα έπρεπε να παρέμβει η βρετανική κυβέρνηση και να επαναφέρει στην τάξη τους υπεύθυνους του τηλεπαιχνιδιού ότι, με τη διαστρέβλωση της ιστορικά βεβαιωμένης αλήθειας, στέρησαν από τους δύο "παίκτες" τα χρήματα που νόμιμα κέρδισαν και, ταυτόχρονα, οι "παίκτες" αυτοί να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους στέρησαν οι υπεύθυνοι της εκπομπής; Δεν νομίζω ότι στην Αγγλία δεν υπάρχουν νόμοι που να προστατεύουν τους πολίτες από τέτοιου είδους αυθαιρεσίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιό σας...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *