menu

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

                   92. Εθνικά θέματα 15:

           Οι Τούρκοι αποθρασύνονται ακόμα πιο πολύ!


     ( Πώς βλέπει ένας Έλληνας πολίτης  την κλιμάκωση των προκλητικών ενεργειών των 
 Τούρκων, στα Ίμια; Για τις δύο αυτές βραχονησίδες έχει αφιερωθεί ειδική θεματική ενότητα - η υπ'αριθ. 54 - σ' αυτό τον ιστότοπο και δεν χρειάζεται να προστεθεί τίποτε περισσότερο, παρά μόνο αυτό: Οι λεγόμενες"γκρίζες ζώνες"αποτελούν μονομερές τεχνητό εφεύρημα της Τουρκίας, επομένως, η διαφορά με την Ελλάδα είναι μία κατασκευασμένη υπόθεση ή false affair και ουσιαστικά ανύπαρκτη!)



Τα δύο νησάκια των Ιμίων κοντά στην Κάλυμνο
Tο σκάφος "ΓΑΥΔΟΣ"090 που διεμβολίστηκε

     Μετά τις πρόσφατες εμπρηστικές - και ....καλής γειτονίας! - δηλώσεις Τούρκων πολιτικών, για το Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, χθες το πρωί, κατά τα μεσάνυχτα, είχαμε και θερμό επεισόδιο κοντά στα Ίμια, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής διεμβόλισε, στην πρύμνη του, ελληνικό σκάφος του Λιμενικού! Του συμβάντος ακολούθησαν ανάλογου περιεχομένου δηλώσεις  - και διαβήματα - του ελληνικού ΥΠΕΞ και της Ε.Ε., προς την Άγκυρα, να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να επιδείξει διαθέσεις καλής γειτονίας! Ούτε που ίδρωσε το ....αυτί τους! Και το παρανοϊκότερο; Τη στιγμή κατά την οποία οι Τούρκοι προκαλούν συνεχώς, από το 1974 και εντεύθεν, έχουν και το θράσος να μιλούν για "λεονταρισμούς" από την πλευρά της Ελλάδας! Μάλιστα, ο ίδιος αυτός πολιτικός που επισκέφτηκε πριν από δύο περίπου μήνες την Ελλάδα είχε δηλώσει ότι "η Τουρκία δεν εποφθαλμιά ελληνικά εδάφη"! Και οι "γκρίζες ζώνες" - και τα τωρινά γεγονότα της 12.2.2018 - τότε τι σημαίνουν εξτρεμιστή πολιτικάντη κ. Ερντογάν, που διαψεύδεις συνεχώς τον εαυτό σου και θέλεις να πιστέψουμε ότι είναι αλήθεια τα όσα μας λες ότι έγιναν - και γίνονται - και στο εσωτερικό της χώρας σου; Με συγχωρείτε για το ύφος μου εδώ, αλλά, όταν πρόκειται για θρασύτατους, η γλώσσα της ευγένειας μού ξοδεύεται γρήγορα!
   Αν νομίζουν κάποιοι ότι με δηλώσεις μόνο και έντονα, έστω, διαβήματα είναι δυνατό να εξουδετερωθούν οι αρπακτικές διαθέσεις της Τουρκίας - και να εκλογικευθούν οι έξαλλες δηλώσεις μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής - είναι βαθιά νυχτωμένοι! Γιατί εδώ πια δεν έχουμε μόνο "γαυγίσματα", για εσωτερική κατανάλωση, αλλά και "δαγκωματιές" που έχουν συνέπειες! Η εποχή, λοιπόν, των απλών δηλώσεων και διαβημάτων από την πλευρά της Ελλάδας - και της Ε.Ε. - θα πρέπει κάποτε να τελειώνει! Όσο επιτρέπει κανείς σε θρασύδειλους να επιτίθενται αναίτια και, μάλιστα, χωρίς να έχουν κατ' ελάχιστο δίκαιο στις παράλογες απαιτήσεις τους, τόσο πιο πολύ αποθρασύνονται! Σαφώς και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια επεισόδια, αν ακολουθηθεί η ίδια τακτική εκ μέρους των αμυνομένων, προκειμένου να μην "εκνευρίζεται" ο κακότροπος γείτονας! Εδώ πλέον δεν έχει νόημα το να αμύνεται μόνο κάποιος. Γρανιτένια άμυνα, ναι, αλλά στην κατάλληλη στιγμή θα πρέπει να αποφασιστεί και αστραπιαία επίθεση! Προς το παρόν, θα πρέπει να απαιτηθεί από την Τουρκία μία αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε το αναίτια επιτεθέν σκάφος της προς το αντίστοιχο ελληνικό - το οποίο, σημειωτέον, αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ε.Ε., για επιτήρηση των θαλάσσιων ελληνικών και των δικών της συνόρων, άρα, η προκλητική αυτή ενέργεια στρεφόταν ευθέως και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των φορολογουμένων πολιτών της και των ορίων της - και στην έσχατη περίπτωση η αποζημίωση αυτή να παρακρατηθεί και να αποδοθεί στην Ελλάδα από τα κονδύλια που η ίδια η Ε.Ε. προσφέρει στην Τουρκία, στο πλαίσιο των μεταξύ τους συμφωνιών.
    Αλγεινή εντύπωση, τέλος, μου προκάλεσε και ο χρόνος που ο νέος.....σουλτάνος επέλεξε για το νέο επεισόδιο κοντά στα Ίμια. Τυχαίο; Καθόλου, μάλιστα! Χτες και προχτές βρισκόταν στην Τουρκία ο κ. Ζάεφ - ο πρωθυπουργός των Σκοπίων! Άρα, εκτός από τις βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, πλάτες στα Σκόπια γίνονται, εν προκειμένω, εν όψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για εξεύρεση λύσης στη διαφορά αυτού του κρατιδίου με την Ελλάδα, για την ονομασία του. Με μία άλλη γλώσσα, θα λέγαμε ότι στην περίπτωσή μας έχουμε μία ωμή επιχείρηση εκβιασμού προς την Ελλάδα και για το ονοματολογικό της FYROM, ώστε να κλείσει η υπόθεση όπως- όπως και προς βλάβη της χώρας μας! Γι' αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα! Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και το όνομα "Μακεδονία" για τη FYROM μονομερές, επίσης, και εκβιαστικά τεχνητό δημιούργημα των Σκοπιανών είναι, όπως και οι "γκρίζες ζώνες" για τους Τούρκους στο Αιγαίο. Τα συμφέροντα, επομένως, οι επιδιώξεις, οι πρακτικές και η ρητορεία των.....καλών γειτόνων μας εδώ συμπίπτουν απολύτως! Κατά τα άλλα, κάποιοι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτή την παράμετρο, αν πράγματι κόπτονται για τη διεθνή νομιμότητα. Πρωτίστως, αυτή θα πρέπει να θωρακιστεί, αν επιθυμούν να διατηρούν την αξιοπιστία που θέλουν - και καλό θα ήταν - να τους περιβάλει.

4.5.2018:                 Και νέα πρόκληση από τουρκικό πλοίο!

       Νέα προκλητικότατη ενέργεια από τουρκικό πλοίο - εμπορικό αυτή τη φορά - σημειώθηκε στο Αιγαίο, το πρωί της 4 Μαϊου 2018. Συγκεκριμένα, τουρκικό εμπορικό πλοίο, αγνοώντας τις εκκλήσεις που του απηύθυναν δια ασυρμάτου, ακούμπησε ελαφρά την ελληνική ακταιωρό "ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ" του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στα ανοιχτά της Μυτιλήνης! Μετά το συμβάν, το τουρκικό πλοίο ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε προς τα παράλια της Τουρκίας. Πάλι τα ίδια, δηλαδή! Άλλη μία ωμή παραβίαση των διεθνών κανόνων, για λήψη μέτρων προς αποφυγή σύγκρουσης, από την Τουρκία! Ένα ακόμα στημένο - ηθελημένο δηλαδή - συμβάν! Οι αρμόδιες ελληνικές ενημέρωσαν αμέσως τις αντίστοιχες νατοϊκές, καθώς η ελληνική ακταιωρός συμμετείχε σε κοινή συμμαχική επιχείρηση για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών! Λέτε το ΝΑΤΟ να κάνει πάλι....ντα (!) την Τουρκία; Να, ένας επιπλέον λόγος να αποθρασύνεται ακόμα πιο πολύ η Τουρκία! 


     

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να γράψετε το σχόλιό σας...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *